ХООЛНЫ ХОРДЛОГООС СЭРГИЙЛЬЕ

Бүхий л төрлийн хоол хүнсэнд бичил биетэн агуулагдах боловч хоол хүнсийг зохисгүйгээр болгох, хадгалах үед бактерийн хэт үржил болсоны улмаас хоолны хордлого үүсч болно. Иймд дараах зөвлөмжийн хүргүүлж байна.

-Аялал зугаалганд явахдаа хоол хүнсээ зөв сонгох, түргэн муудах хүнсний зүйлээс татгалзах, сайтар боловсруулж, зөв хадгалах

-Ил задгай булаг шандны усыг түүхийгээр уухгүй байх, ундны усанд хэрэглэх тохиолдолд сайтар буцалгаж хэрэглэх

-Хордлогын шинж тэмдэг илэрсэн тохиолдолд яаралтай эмнэлгийн байгууллагад хандах

-Аялал зугаалганд явахдаа хоол хүнсээ зөв сонгох, түргэн муудах хүнсний зүйлээс татгалзах, сайтар боловсруулж, зөв хадгалах

-Ил задгай булаг шандны усыг түүхийгээр уухгүй байх, ундны усанд хэрэглэх тохиолдолд сайтар буцалгаж хэрэглэх

-Хордлогын шинж тэмдэг илэрсэн тохиолдолд яаралтай эмнэлгийн байгууллагад хандах